Kat aan hond laten wennen

Kat aan hond laten wennen

Neemt u een volwassen hond in huis of een puppy?
Een puppy kan vaak makkelijker wennen aan een kat dan een volwassen hond die geen katten gewend is. Dit is een groot verschil. Als de hond katten gewend is, hoeft alleen uw eigen kat wennen aan de nieuwe bewoner.

Hoe de situatie ook zit, het is belangrijk van ervoor te zorgen dat de kat altijd op een plaats kan waar de hond er niet bij kan; dit kan de kast zijn (erop of eronder), of een krabpaal of mandje bovenop een kast. Zo kan ze zelf de rust opzoeken als ze dit wil.
Het is ook een te raden een ruimte te behouden toegankelijk voor de kat en niet voor de hond,toch zeker in het begin.
Daar kan u de kattenbak plaatsen en haar eten en drinken, zodat ze op haar gemak haar behoefte kan doen en kan eten en drinken zonder gestoord te worden.
Een kat moet vaak erg wennen aan de komst van een nieuwe huisbewoner. Geef ze tijd en dwing ze niet om samen te zijn met de hond.

Voor de hond zelf is het belangrijk van rustig kennis te maken met de kat. Neem de hond aan de leiband bij de eerste kennismaking, zodat hij niet te onstuimig is en de kat bang maakt. De kans zit erin dat de kat de hond geen blik waardig gunt, of zelfs kwaad reageert op de hond. Laat het zo, het is haar manier van zeggen ‘laat me met rust’.

We raden zeker aan van de eerste weken altijd aanwezig te zijn als beide dieren in dezelfde ruimte zijn, zodat u te allen tijde kan ingrijpen indien dat nodig is. Als er niemand aanwezig kan zijn, is het best van de dieren apart te houden.

Normaal zal alles wel loslopen, als je beide dieren de tijd gunt zich aan de passen aan een omgeving met een andere bewoner erbij.

Veel succes en plezier!